KONTÉNERES SZEMÉT SZÁLLÍTÁS

Lakossági beszélgetésen felmerült az igény arra, hogy az Önkormányzat időnként (szükséglet szerint) rendeljen 5 m3-es szemetes konténert, amibe a lakosság önköltségen elhelyezheti a képződött szemetet (konténer szállítás költségét az Önkormányzat fizeti, hulladékmegsemmisítés költségét a lakosság fizeti). Cél, hogy a porták, udvarok kinézete rendezettebb legyen, ne szemétkupacok csúfítsák a látképet, továbbá, remények szerint a település határát is kisebb mértékben hordanák tele – a lakosok – szeméttel.

Utánanéztünk, és az alábbi konstrukcióra van lehetőség:
Az 5 m3-es konténer ki-, és visszaszállítási díja 33 000 Ft.
Kizárólag építési törmelék (tégla, cserép, beton, habarcs, kötött cement) hulladék megsemmisítésének díja 4 000 Ft / M3, magyarul, ha valaki hoz egy köbméternyi építési törmeléket, akkor azért mindössze 4 000 Ft-ot kell fizetnie.

FONTOS, AMENNYIBEN AZ ÉPÍTÉSI TÖRMELÉK KÖZÉ MÁS HULLADÉK FAJTA IS KERÜL, MINDEGY MILYEN MÉRTÉKBEN, AKKOR A KÖBMÉTER ÁR IGEN NAGYOT UGRIK, 25 400 Ft / M3!!! ENNEK MEGFELELŐEN, CSAK CÉLIRÁNYOSAN HOZATUNK KONTÉNERT ÉPÍTÉSI TÖRMELÉKNEK.

Vegyes hulladék, háztartási hulladék konténer (veszélyes hulladékot nem tartalmazhat): hulladékmegsemmisítés díja 9 400 Ft / M3, ennyit kell a lakosnak 1 köbméternyi szemét elhelyezéséért fizetnie.

Bízom benne, hogy mindenki megérti, azt nem tudjuk vállalni, hogy egy építkezés-, egy ház felújítás-, egy vállalkozás tevékenységéből származó-, egy örökölt ingatlan kipakolása során keletkezett hulladékot a település pénzén szállíttassunk el

A jelenlegi ajánlat, mindössze a normál lakossági életvitel során időnként pluszban felhalmozódó hulladék elszállítását teszi lehetővé. 10 db konténer/év. Ez egy próba lenne, annak reményében, hogy a település határában jelentősen csökkenni fog az illegálisan elhelyezett szemét mennyisége.
A szemetes konténer elhelyezése a KTSZ területén történik majd, a szemét beszállítása meghatározott időben lesz lehetséges, illetve előre jelentkezni kell mindenkinek, aki a szolgáltatást igénybe akarja venni. Jeleznie kell, hogy milyen féleségű szemétről van szó (építési törmelék, vegyes-, háztartási hulladék, bútor), illetve jeleznie kell, hogy milyen mennyiséget szeretne behozni. Lehet, hogy valaki csak 3 kidobott ablaktól akar megválni, akkor azt íratja fel.
A konténert 4-5 napra hagyják itt, ez idő alatt kell megrakni.

Az igényeket, kérlek, Tóta Béláné Áginak jelezzétek, 06-30/864-24-37,

folyamatosan írja az igényeket, és amikor összegyűlik 5 M3 szemét igény, akkor Ági szervezi a konténer kiszállítást a KTSZ területére, az igénylőknek jelzi mikor lesz kiszállítva a konténer, mikor hozhatják a szemetet, és remények szerint, flottul megoldódik a szemét probléma.

Üdv: Tibor